16 December 2010

Sinopsis Tiga Episod Terakhir Sinetron Cinta Kirana (Ep. 91-93)

Sinopsis Sinetron Cinta Kirana Episode 91 (16/12/2010, Astro Ria, Jam 6.30 – 7.30)

Galang melihat Kirana menerima lamaran Raka. Galang terkejut  dan berlalu pergi.
Dewi kembali memaksa Joana untuk kembali mengambil bahagian sahamnya dari perusahaan Raka. Joana yang sudah tak tahan dengan sikap ibunya, meminta Dewi berhenti memaksanya. Dewi terkejut dengan perubahan sikap Joana. Dewi kemudian tanpa sengaja mendengar perbualan Joana dengan Rezki. Dewi akhirnya sedar dia telah menyakiti anak-anaknya.
Aida yang melihat Galang nampak sedih menanyakan masalah Galang. Galang kemudian bercerita. Aida menyabarkan Galang. Dia meminta Galang menemui Kirana dan mengucapkan selamat.
Perselisihan faham yang terjadi antara Fara dan Baim semakin parah. Fara yang marah nekad pergi dari rumah. Baim yang tak ingin kehilangan Fara mengejarnya. Disebabkan terlalu letih, Baim jatuh pengsan. Fara panik dan segera membawa Baim ke rumah. Fara merawat Baim. Mereka pun berbaik semula .
Galang menemui Kirana dan mengucapkan selamat berbahagia. Kirana hanya diam menatap Galang. Galang akhirnya pergi.
Hari pertunangan Kirana tiba. Aida yang masuk ke dalam bilik Galang terkejut bila mendapati kamar telah kosong. Galang telah pergi dan hanya meninggalkan sepucuk surat. Aida terkejut.
Kirana melangsungkan pertunangan dengan Raka sementara itu  Galang tengah menuju ke luar kota.
Sinopsis Sinetron Cinta Kirana Episode 92

Galang pergi ke luar kota untuk menenangkan diri. Dia tidak sanggup menghadapi pernikahan Kirana dan Raka. Galang menumpang tinggal di rumah Bagyo sekaligus bekerja di warung mi Bagyo.
Kirana risau akan Galang. Tapi dia tak mau berterus terang pada Raka. Kirana takut kalau-kalau Raka cemburu. Tapi ternyata, Raka juga risau akan Galang. Raka bahkan membantu Kirana mencari Galang. Kirana makin yakin akan pilihannya pada Raka.
Sementara Joana dan Dewi akhirnya minta maaf pada Linda sekeluarga. Mereka memutuskan pindah ke luar negeri. Sandra terus mengejar Joana dan Dewi agar berkomplot dengannya. Sandra akhirnya ditangkap polis. Namun Sandra Berjaya melepaskan diri dan hamper mencelakai Kirana dan Anakia.
Rezki hampir menyatakan isi hatinya pada Alya. Namun hasratnya itu terhalang disebabkan kedatangan Ramli. Ternyata Ramli datang untuk mengungkap rahsia bahwa Alya sebenarnya adalah anaknya yang hilang.
Penantian Fara dan Baim jadi kenyataan. Fara hamil. Seluruh keluarga besar mereka bahagia, dan sekaligus mempertengkarkan soal nama dan jantina bakal bayi.
Ketika Kirana dan Raka sibuk menyiapkan majlis pernikahan mereka, Galang dilanggar kereta.
Sinopsis Sinetron Cinta Kirana Episode 93 (Episode Akhir)

Kirana terkejut ketika mendapat tahu bahawa Galang mengalami kecelakaan. Melihat Kirana yang panik, Raka lalu mengajak Kirana menemui Galang di hospital.
Kirana terkejut melihat keadaan Galang. Dia nampak seperti tidak mau meninggalkan Galang. Hal ini membuat Raka tau kalau Kirana sebenarnya masih mencintai Galang. Namun setelah mendengar ucapan Sita, Kirana memutuskan untuk tetap melangsungkan pernikahannya dengan Raka. Kirana pun meninggalkan Galang dan pulang ke Jakarta bersama Raka.
Persiapan pernikahan dilangsungkan. Namun sehari sebelum pernikahan, Raka melihat Kirana memegang kebaya pemberian Galang sambil menangis. Raka pun sedar, bahawa Kirana memang tidak dapat melupakan Galang.
Di hari pernikahan, Raka membatalkan pernikahan dan menyuruh Kirana menemui Galang. Kirana terkejut dengan ucapan Raka, namun Raka menegaskannya. Kirana akhirnya berlari meninggalkan acara pernikahan. Raka hanya menatap dengan sedih.
Kirana berusaha mencari Galang namun dia tidak menjumpainya. Dengan sedih, Kirana pergi ke danau dan mencurahkan hatinya. Tanpa disedari Kirana, Galang yang sudah ada di sana mendengar semuanya. Kirana dan Galang pun bersatu kembali.


Credit to è http://www.mdentertainment.net/
                   Astro Ria 104
                   http://www.indosiar.com/


Posted on by Fadilah Mohamad in | 1 comment

1 comment:

  1. Salam.. Hai Dilla! Adei, camna abg bleh terlepas Follow blog mu ni a, uhu3..

    Sebagai tanda maaf, ni abg ada hadiahkan sesuatu.. Bacalah, ehe.. ^^,

    SASA SUKA MSS?

    ReplyDelete

Jangan lupa komen sekali, ok?