24 February 2011

Bila La...

Wah, dah seminggu dah x update blog nie..
Sorry la.. sejak kebelakangan nie aku agak busy..
Banyak aktiviti, tests, assignments & quizzes..





Hahahha.. Trep aja lebih kan.. Tapi betul ni.. Busy2 kunu.. Nanti next post kita cer2 pa yang di 'busy'kan tu k. Daa~~
Posted on by Fadilah Mohamad | 2 comments

17 February 2011

Aaaahh TIDAK!!

Teka aku online dimana skrg ni??
Haha~ Di bilik kawan aku la.. (Thanks to MIMI)

Jadi kenapala?? Biasa pula tu..


Tapi ni kali lain dari biasa tau..
Sebab pa??
Sebab bilik aku terKUNCI dan aku terlupa bawa kunci sebelum pi kuliah td..
Yaa~ saya tahu apa kamu fikir.. My roomate?
Dia pegi jalan2 kat Karamunsing lorr..
Nasib baik aku bawa my nyawa pi kelas tadi. Kalau tak, adooii ntahla apa mau dibuat sementara tunggu dia balik..


p/s : Nah, lenkali bawa kunci 2.. Gantung di kad pelajar.. (Punya skema) lol~
Posted on by Fadilah Mohamad | 4 comments

11 February 2011

Google Doodle 11th Feb

Hari ni Google Doodle 'citer' sal rekaan Thomas Edison.. Ala, yang cipta mentol lampu tu.. 11 Feb ni genap la birthday c Thomas Alva Edison yang ke-164.. Jadi Google abadikan la antara  ciptaan dia yang terkenal tu jadi Doodle untuk hari ini..



Citer sket sal Thomas Edison ni la kan..

1. Nama full Thomas Alva Edison
2. Lahir 11 Februari 1847 & meninggal pada 18 Oktober 1931
3. Mempunyai banyak paten utk ciptaan nya.. 1000++
4. Seorang yang pekak sebenarnya..
5. Ada dua anak yang bernama "Dot" & "Dash".. =)
6. Walaupun beliau pencipta lampu yang terkenal, rumah tempat beliau dilahirkan stil takda lampu ketika kali terakhir beliau melawat rumah tersebut & berasa amat terkilan dengan situasi itu..

Sikit jela trivia tentang Thomas Edison ni la ya.. Need more information bole la check Wikipedia.. =)
Posted on by Fadilah Mohamad | 4 comments

Assigment!!

Hahahah.. Tapi bukan assignment kuliah ya.. Ni assignment dterima dr enchek abg kajen Mr. Samizul a.k.a Tong... (ala! bocor rahsia) =P

Nah cekgu.. Dah siap jawab dah..

1. Apakah yang sedang anda lakukan 30 minit yang lalu ?
Main Age of Mythology.. =)


2. Dua jam yang lalu?
Pegi meeting..


3. Anda suka?
Bila takda big problem..


4 . Minggu lepas?
Aku di rumah tgk bunga api malam2.


5 . Tiga lagu yang anda boleh dengar berkali - kali
a. Salju - Kasih
b. Lagu2 Faizal Tahir
c. Lagu2 Vierra 


6 . Tiga binatang yang anda tidak suka?
a. Lipas
b. Semut (klu byk la)
c. Nyamuk


7 . Lima fakta tentang anda
a. Suka main game
b. Pakai spek
c. Hampir 24 jam depan laptop
d. Budak UiTM (hehe...)
e. Suka minum sejuk


8 . Tahun depan mungkin?
Konvo & amik degree...


9 . Anda tidak reti?
Bezakan setiap model2 kereta Proton.. Waja & Saga lama taula.. Yg len bingung sket.. hoho


10 . Anda pandai?
Membaca, menulis, mengira.. Huhu..


11. Kawan anda ?
Ada.. Ramai.. Banyak.. Cute, hensem, lawa suma ada...


12 . Anda ada?
Banyak PC games & ebook bisnes.. 


13. Anda seorang?
Fast learner..

14 . Adik anda ?
3 org.. 2 lelaki & 1 pmpuan..

15 . Anda tidak pernah bosan dengan (senaraikan 4)
a. Main games facebook
b. 'Jalan-jalan' d Internet
c. Duduk lama2 di library / kedai buku
d. Gigit kuku.. Hahah! 


16 . Bilakah pertama kali anda bercinta?
Form 1.. Sepakah gerangannya?? Jeng3x


17 . Perkara yang orang selalu tidak percaya tentang anda?
a. Aku x suka menulis banyak2.. eg:Esei.. 
b. Selalu accident dulu smpi patah2 tgn..
c. Dalam sehari xmain game.. Drg ckp bukan c dyla 2 kalau x main game.. Hahaha


18 . Anda rindu?
Zaman Budak-Budak


19. Anda tidak sabar
Duduk depan meja, on laptop, buka facebook & main game..


20 . Lima laman yang anda selalu layari?
a. Facebook
b. Google
c. Blogger
d. Youtube
e. 4shared




Oke selesai.. Nah, sekarang aku bagi kamu lagi jawab assignment yang agak mencabar nie.. Boleh rujuk kamus or search di Google ya kalau ada yang xfaham =P..


GOODLUCK! CHAIYOK2!
Posted on by Fadilah Mohamad | 4 comments

09 February 2011

Ini Hari Apa Cerrr.. 1

Yeah! Habis suda kuliah untuk hari Rabu nie.. Fuuh,agak penat la juga panjat tangga kluster ni lepas mamam nasi beriani RV.. =P

Hari ni ada kelas Operation Management & Human Resource Management ja.. Tem kelas OM tiada pa juga yang menarik.. Juz belajar & mengira seperti besa jela.. Cuma pagi tu aku lewat smpai kelas coz lambat rebut bas.. Heheee.. Sorry madam.. B-)

Kalau kelas HR pula, sepatutnya sume group present mind map hari ni tapi td juz 3 grup jay g sempat bentang.. Agak hampa sikit la sebab cukup b’kobar2 suda mo p bentang td.. Hoho.. Pa x nya, tdo jam 4 pagi semata2 berlatih bcakap & buat mind map (nah kedapatan buat kerja last minute!).. Tapi yang penting hepy bla tgk mark for Quiz 1 td.. Yahuu!! =))

Nah itu jakla utk hari ni.. Mari kita main game dulu!..

Wed, 9/2 stories finished here…..
Posted on by Fadilah Mohamad | No comments

07 February 2011