18 March 2011

Sedetik Lebih - Anuar Zain

video


Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu...


p/s : Aku Ingin Setia..
Posted on by Fadilah Mohamad | No comments

13 March 2011

Khas untuk si WAWA!

Surat cinta untuk WAWA a.k.a NURHAZWANI BAHARUDIN:

Hahahahahah!!  First of all I want to say ‘GOTCHA’ to you.. U know why? I ALREADY FOUND YOUR BLOG!!! Punya main temberang ah cakap takda blog hari tu..  Cakap tak mainlah ada blog2 segala ni.. Seh, berapi2 kunu cakap 2 ya.. Patutla aku tgk something wrong ja reaksi muka tu.. Rupanya menapuk sesuatu.. Hoho…

Kawan2!! Mari bawa parang! Kita hantam blog dia!! (Tapi jangan lakukan sebarang keganasan keh!)

Jangan marah yek Wa.. Saja ja tu mau membalas dendam (sangat2 kesumat ni.. ahaha) sebab tipu aku & Syida..  Syida kan yang tanya ko ari tu? Nah, nanti aku bocor rahsia la.. Hahaha..

OKe2 kita tukar citer.. Sudah aku tengok draft OM ko 2.. Quite good jugakla cuma yang paling aku suka ni (di tulis di akhir kerja dia):-

Hahaha! Nampak gayanya aku la yang review balik sume tu kan..  Nice one la..  Tapi xpa.. No worries keh! =P

Oke enough kaco2 ko.. Nanti aku sambung di kelas lagi.. LOL

p/s : Aku lum tengok lagi Hikayat Merong Mahawangsa.. =(

Aku dan Wawa

Posted on by Fadilah Mohamad | 3 comments

11 March 2011

Salji di Bengkel MUET

Hoho... Xda salji pun.. Just amat2 sejukla di dewan ni..
Anyway, ambik MUET xlama lagi..
Sekarang tengah attend bengkel MUET yang dianjurkan oleh lecturer2 English yang berpengalaman cek kertas MUET..
Agak nervous jugakla menanti exam yang bakal tiba dan keputusan yang bakal ditatap coz diri ini bukanla pandai sangat mengarang n bercakap dalam BI ni..
Tapi kena sahut cabaran xda band 1 & 2 dalam batch kali ni..
Hope Allah help all of us..
 Amiinn..

p/s : sesi kedua nak start uda.. Babai.. ^^
Posted on by Fadilah Mohamad | No comments

05 March 2011

Segmen: Saya dan Nama Blog..

Setelah sekian lama tidak menjawap tag2 orang nie, akhirnya aku memilih segmen yang agak menarik minat aku untuk menjawabnya.. Kali ni dari my abang, Fadzmie yang dengan senang hatinya mengetag aku. (Aku pun senang hati juga.. hoho)

First of all mestilah citer kan dari mana kewujudan segmen ni.. Yela, takkan turun2 terus dari bulan kan.. =P Segmen ni has been introduced by Cik Alinkiwi sebagai cubaan pertama beliau dalam misi membuat contest2 yang menarik.. Apa yang boleh aku katakan disini ialah misi anda berjaya.. Coz berjaya menarik minat aku untuk menjawabnya (aku xberapa minat jawab contest2 nie sebenarnya.. =P)



Oke masa untuk menjawab soalan.. URL blog http://hatescoffee.blogspot.com/.. Pelik ka?? Begini ceritanya: Aku memang set mo buat blog bila da genap berumur 18 tahun (31 Julai 2009).. Alhamdulillah la berjaya set it on time tapi masalahnya 1 jak iaitu mo letak URL blog apa ya.. Kebetulan time buat blog ni aku tengah migrain sebab minum kopi time minum petang.. Jadi muncullah nama hatescoffee 2.. Huhu..

Nama blog pla Aku Benci Kopi.. Kira ni translation URL aku la. Ni my bro yang bagi idea tukar nama coz dia yang tolong buatkan header blog aku.. Sebelum ni banyak da nama blog ni.. Antaranya Live, Love, Laugh , Rhytm of My Life & Symphony of my Life.. :-)

Keh, dah habis dah.. Masa untuk tag2 orang.. Kita tengok siapa yang kena!!. (Mesti jawab ah)

Posted on by Fadilah Mohamad | 11 comments

Takut by Vierra

Vierra?? Tak kenal?? Ofkos la kalau tak layan lagu indon memang tak kenal.. Sejak dua menjak ni seriously memang layan lagu-lagu indon la.. Ala, layan je bukan beli CD original nya pun.. Berlambak kat internet ni so tinggal download je..

Ni la one of the song dalam album Vierra yang terbaru; Love, love & love..


Syok kan? =)
Posted on by Fadilah Mohamad | 2 comments

01 March 2011