17 August 2011

First Syariah-based Prepaid Plan


Tengah siok jalan2 di internet tetiba ternampak pula iklan tentang Salamfone ni.. Baca dan baca dan terus membaca, akhirnya aku membuat kesimpulan yang aku tertarik dengan pelan prabayar sim ini. Antara fakta tentang kad sim prabayar terbaru ini:
  •         Salamfone Sdn. Bhd adalah anak syarikat Reach Telecom, iaitu sebuah syarikat berpusat di Kuwait.
  •         Melancarkan perkhidmatan telefon yang berasaskan syarah yang pertama di dunia
  •         Menggunakan rangkaian Maxis 2G Network sebagai ‘Mobile Virtual Network Operator’

  • Pek permulaan dijual dengan harga RM8.50 dengan percuma RM5 tambah nilai di dalamnya..
  • Voice Calls = RM0.20/min (Kadar biasa 25sen/min)
  • 1 SMS = RM0.10
  • Data = Pay-per-use & 10sen/10kb
  •  Antara servis yang menarik:

a.       Infaq – 1 sen akan didermakan setiap kali pelanggan Salamfone membuat panggilan kepada pelanggan Salamfone yang lain.
b.      Talian Hidayah – Dapatkan nasihat keagamaan
c.       Bonus pada hari2 kebesaran Islam
d.      Mesej Islamik Percuma
e.      Famili & Rakan Islamik
f.        Islamic Tunes – Nasyid & Islamik RBT
g.       Langganan SMS
h.      Internet & Pindahan Tambah Nilai

Dan banyak lagi la keistimewaannya… Cuma 1 jak yang kurang istimewa sket.. Liputannya belum sampai lagi ke Sabah & Sarawak.. So kena menanti dan terus menanti la..

Extra info bolehla pegi laman rasmi Salamfone ne ya..

p/s: Mo belikan untuk adik sebab lama da merengek mo minta beli sim.. Tapi belum b’kesempatan tuk belikan..
p/p/s: Kalau bertuah, guna sim ini boleh dapat pergi umrah atau haji percuma taw..
Posted on by Fadilah Mohamad in | 2 comments

Kerja di Malam hari

Assalamualaikum..


Lama dah tak update blog ni.. Bukan takda cerita sebenarnya, cerita kehidupan tetap ada.. Banyaaaaakk lagi cuma jari jemari ini agak berat untuk melakarkannya dalam blog tercinta ini. Sampaikan cerita time ulangtahun kelahiran blog ini & ownernya sekali pun tiada juga dicoretkan. Tak apa la.. 'Belated' story nanti2 jer kita cerita kan. :)


So, for this night? Umm, actually still takdak idea lagi mau tulis apa coz kepala ini amat2 serabut dengan rancangan program dan project assignment yang lain so as the result migrain pun datang menjengah. Dan akhirnya terkapai la juga diri ini di katil. Jadi untuk mengurangkan keserabutan fikiran, aku pun main tangkap2 gambar semua benda di bilik aku ni.. Hoho...Aku post 1 jela ek. Yang lain censored.. :P


Gambar meja belajar aku di bilik kolej.. 

p/s: Tiada sesi pen'cantik'an meja berlaku sepanjang sesi gambar m'gambar tadi. Semak? Umm, lagi semak kalau time buat assignment.. :P